Ki/Belépés

Naponta látogatunk meg különfélébbnél különfélébb weboldalakat.

Sokszor ezt munka közben, vagy olyan helyen tesszük, ahol nem kellene zajt kelteni - még akkor sem, ha az éppen halk, de mások által azért hallható.

Biztos vagyok benne, hogy mindenki szaladt már bele emiatt kellemetlen szituációba...

Nem tudom, hogy ki volt az első olyan ember(?) a Földön, akinek először pattant ki az elméjéből a „zenélő” weboldal ötlete...

Minden esetre meg vagyok győződve róla, hogy a büdösparasztyának az édesanyja — a történelmi pillanat óta — egyfolytában csuklik.

Mert mi is történik? Ülünk az irodában, vagy egy értekezleten, vagy várunk a sorunkra a boltban, a rendelőben, bárhol. Az aktuális tevékenységünkkel akár össze is függhet, hogy valaminek utána kell néznünk, és ha van kéznél notebook, mobiltelefon, vagy egyéb, internetezésre alkalmas eszköz, akkor usgyi.

És ekkor jön a feketeleves. Éktelen barom zene, biorobot által elhadart idióta reklámszöveg, de mindenképpen valami olyan hangkavalkád jön ki az eszközből, ami miatt szemlesütve kell szégyenkeznünk a körülöttünk lévő többi ember előtt.

Természetesen ezeknek a hangoknak az azonnali kikapcsolása az esetek többségében vagy nem lehetséges, vagy olyan helyre van elrejtve, hogy esélyed sincs megtalálni - főleg, ha mobiltelefonon nézed az oldalt.

Kérdezhetné valaki, hogy mi lehet olyan, ami zenél/hangot ad olyan oldalon, ami egy értekezleten, vagy a rendelőben ülve kellhet...

Igen. Akik ezt felvetik, biztosan nem találkoztak olyan oldalakkal, ahol nem az oldal a tettes, hanem az adott oldalon megjelenő reklám. Az meg már lassan minden weboldalon van...

Sok ismerősömmel beszélgettem már ezekről a dolgokról, és valahogy mindenkinél azt tapasztaltam, hogy nem vagyok egyedül avval a véleményemmel, hogy az ilyen weboldalakról menekülni kell — természetesen az oldal fejlesztőjének és a megrendelőnek is az édesanyjának egy ősi mesterséggel egybekötött emlegetése mellett.

Legyen az csicsás zene, reklám, vagy magától elinduló videó, mindegy, hogy mi az ok.

Amellett, hogy az ilyen büdösparasztok, akik így kérik a weboldalukat, vagy a kivitelező, aki képtelen lebeszélni a paraszt megrendelőt, vagy a gyanútlan ügyfél akit ilyesmire rávesz a paraszt kivitelező, mind-mind monnyonle, előállnék egy javaslattal:

Ha olyan weboldallal találkozol, amelyik zenél, azonnal elinduló, hanggal ellátott videót vagy reklámot tartalmaz, keresd meg az oldalhoz tartozó kapcsolat vagy elérhetőség menüben lévő email címet, és írj néhány keresetlen szót az adott címre, hogy tudják: menjenek a picsába.

 

 

Oldalmegjelenések száma

002938

Legutóbbi videó

Megöltek egy kölyökzsiráfot.

QR - Link az oldalra

QR ugrókód a cikkre
Go to top